Bewatering

Een veelvoorkomend thema in tuinen is water. Door de hete zomers van tegenwoordig is het bewateren van uw tuin van groot belang. Water kunnen wij in verschillende vormen terug laten komen in uw tuin. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een vijver, een waterschaal voor de vogels of een complete beregeningsinstallatie inclusief een puntstuk voor het oppompen van grondwater.

Water voor leven en beweging

Het bewateren van uw gazon en beplanting wordt steeds belangrijker sinds de drogere zomers om de biodiversiteit te kunnen blijven stimuleren. Wij realiseren diverse sproei installaties, die zelfs vanaf uw telefoon te bedienen zijn. Dus ook wanneer u op vakantie bent, kunt u uw tuin van voldoende water voorzien. Afhankelijk van uw tuin en uw wensen kunnen de tuin voorzien van water met behulp van pop-up sproeiers of druppelslangen.

Eén van onze specialiteiten is het afkoppelen van hemelwaterafvoer, hierbij laten wij het hemelwater infiltreren in de tuin in plaats van dit te verspillen. Een duurzame ontwikkeling waar wij vanaf de start bij betrokken zijn. Zo hebben wij voor circa 100 huishoudens van de gemeente Bronckhorst het hemelwater mogen afkoppelen. Hemelwaterafkoppeling is goed voor het milieu en goed voor uw tuin!

Het gebruik van water in uw tuin geeft leven en beweging in uw tuin, u kunt dit terug laten komen in allerlei soorten en formaten. Wij kunnen bijvoorbeeld een strakke vijver realiseren maar ook een natuurlijke wadi, op een wadi kunnen wij ook de hemelwatervoorziening aansluiten. Een waterschaal of waterornament kan ook een mooie toevoeging zijn aan uw tuin om de fauna in uw tuin te stimuleren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het toevoegen en hergebruiken van water in uw tuin?

Wij helpen u graag.